angst

Angst

Angst voor de tandheelkundige behandeling is een veel voorkomend fenomeen. Zo’n 800.000 Nederlanders zijn zelfs zo bang voor de behandeling dat zij niet meer durven te gaan. Als mensen het tandartsbezoek uitstellen kan het dan niet anders dan dat mensen problemen krijgen aan tanden, kiezen en het tandvlees. De oorzaken van deze angst kunnen heel verschillend zijn en zijn meestal terug te voeren naar de jeugd. In veel gevallen heeft men vroeger het nodige te verduren gehad bij de tandarts.
In andere gevallen is de angst ‘afgekeken’ van de ouders of afkomstig van sterk overdreven ‘griezelverhalen’ op school.

De tandheelkunde is de laatste jaren sterk gevorderd. De spookverhalen uit de jeugd zijn allang verleden tijd. In principe kan tegenwoordig alles vrijwel pijnloos. Wat ook de oorzaak van uw angst is, belangrijk is dat er een sfeer van wederzijds vertrouwen is tussen u en uw tandarts. Heeft u angst voor pijn? Sta er dan op dat u verdoofd wordt. Ook de verdoving tegenwoordig valt mee. U kunt zelfs bij tandartspraktijk J-dental vragen naar een voorverdovinkje, waardoor u de échte verdoving al bijna niet meer voelt.

Bij tandartspraktijk J-dental heerst er een informele sfeer. Er wordt rekening gehouden met uw comfort en er wordt altijd begrip getoond voor uw angst. Tijdens de behandeling wordt u altijd verteld wat er gaat gebeuren, zodat u toch een beetje het gevoel heeft dat u controle heeft. U mag daarom uw hand opsteken tijdens de behandeling, mocht u nog pijn voelen of als u zich niet prettig voelt. De tandarts stopt dan de behandeling om met u te overleggen hoe verder te kunnen gaan, uiteraard rekening houdend met uw comfort.

In hele extreme gevallen kan de tandarts u doorverwijzen naar de ACTA afdeling SBT. Alleen is de wachttijd daar meer dan 3 maanden.

Afspraak maken

Wilt u teruggebeld worden door ons of u aanmelden als nieuwe patiënt? Vul dan onderstaand formulier in en we nemen z.s.m. contact met u op.

Indien het om meerdere gezinsleden gaat, mag u hun namen en geboortedatum onder het kopje “bericht” vermelden.

    Wij verstrekken uw gegevens niet aan derden, deze zijn uitsluitend voor eigen gebruik.