mondhygieniste

Mondhygiëniste

Waarom naar de mondhygiëniste? De mond is een zeer belangrijk deel van het gezicht en valt daarom direct op. Het is prettig te kunnen lachen en praten zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over een slechte adem, een vieze smaak in de mond, of aanslag op de tanden. Bovendien is een gezonde mond heel belangrijk voor het behoud van uw tanden en kiezen. Ontstoken tandvlees kan zonder dat u het merkt leiden tot onherstelbare schade aan uw gebit en zelfs tot het verlies van tanden en kiezen. De mondhygiëniste reinigt uw tanden en u houdt ze zelf schoon. Voorkomen is immers beter dan genezen!

Het is in ieder geval belangrijk naar de mondhygiëniste te gaan als u last heeft van:

  • Pijnlijk tandvlees,
  • Bloedend tandvlees (vooral bij poetsen),
  • Vieze smaak en slechte adem,
  • Losstaande of verplaatsbare tanden,
  • Rood en gezwollen tandvlees,
  • Terugtrekkend tandvlees,
  • Schaamte door mondproblemen
  • “jeuk” aan het tandvlees

Vragen

Wat is tandplak en tandsteen?

Tandplak is een zacht en kleverig, nauwelijks zichtbaar laagje van speekseleiwitten en bacteriemassa (biofilm) op de tanden en kiezen. Tandplak moet iedere dag verwijderd worden om problemen in de mond te voorkomen. Als tandplak langere tijd aanwezig blijft op het tandoppervlak kan het verkalken en hard worden. Dit wordt tandsteen genoemd. Tandsteen ontstaat vooral vlak onder het tandvlees en achter en tussen uw tanden. Dit zijn namelijk de plekken die vaak worden vergeten tijdens het tandenpoetsen. Tandsteen kan niet meer verwijderd worden door goed te poetsen en dient professioneel (door de mondhygiëniste) te worden weggehaald.

Hoe lang duurt de behandeling van de mondhygiëniste?

Afhankelijk van de hoeveelheid tandsteen wordt de duur van de behandeling bepaalt. Gemiddeld duurt het 30-40 minuten. Het kan hierbij voorkomen dat de patiënt een keer terug moet komen indien er al geruime tijd geen tandsteen meer is verwijderd, en het niet lukt om de mond in de geplande tijd te reinigen.

Wordt de behandeling van de mondhygiëniste vergoed?

Verstandig is dat u zelf even de polisvoorwaarden van u verzekering bekijkt. U kunt ook contact opnemen met uw verzekeraar. Indien u een aanvullende tandartsverzekering heeft, wordt de behandeling in de meeste gevallen wél vergoed. De kosten vallen gewoon onder de tandheelkundige kosten.

Afspraak maken

Wilt u teruggebeld worden door ons of u aanmelden als nieuwe patiënt? Vul dan onderstaand formulier in en we nemen z.s.m. contact met u op.

Indien het om meerdere gezinsleden gaat, mag u hun namen en geboortedatum onder het kopje “bericht” vermelden.

    Wij verstrekken uw gegevens niet aan derden, deze zijn uitsluitend voor eigen gebruik.